Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä Ekokompassi maksaa?

Alin rakentamismaksu on 1200 € ja vuosimaksu 350 €.
Hinta riippuu yrityksen koosta ja tapahtuman kävijämäärästä, hinnasto löytyy verkkosivuilta ekokompassi.qa.web-veistamo.fi.
Mitä rakentamismaksulla saa?

Hintaan sisältyy kolme henkilökohtaista tapaamista ja koulutus, valmiit työkalut, auditointi ja sertifikaatti.
Mitä vuosimaksulla saa?

Hintaan sisältyy seuranta-auditointi kolmen vuoden välein. Lisäksi sillä saa uutiskirjeen ja kutsun vuosittaiseen verkostotapaamiseen, ja voitte olla yhteydessä neuvojaanne aina tarvittaessa.
Kuinka moni käyttää Ekokompassia?

Ekokompassi on käytössä noin 200 toimipaikassa. Mukanaolijat voit katsoa Ekokompassin verkkosivuilta.
Missä Ekokompassi on saatavilla?

Ekokompassi on saatavilla koko Suomessa vuoden 2018 alusta alkaen. Katso oman alueesi yhteyshenkilöt.

Voiko Ekokompassi-logon ostaa?

Ekokompassi-logoa ei voi ostaa. Logon saa käyttöönsä vain organisaatio, joka noudattaa Ekokompassin 10 kriteeriä. Auditoinnilla ulkopuolinen taho tarkastaa, että kriteerien vaatimukset toteutuvat.
Miten pääsemme mukaan?

Mukaan pääsette ottamalla yhteyttä verkkosivuilta löytyviin yhteyshenkilöihin tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ekokompassi (@) hsy.fi
Pitääkö toiminnan olla luonteeltaan jotenkin ”vihreää”, jotta voi saada Ekokompassi-sertifikaatin?

Ei tarvitse. Ekokompassi räätälöidään yhdessä toiminnan mukaan, tärkeää on oman toiminnan ympäristövaikutusten pienentäminen ja hallinta.
Voiko Ekokompassi-sertifikaatin saada toiminnalle, jolla on haitallisia ympäristövaikutuksia?
Kyllä voi. Ympäristöjärjestelmän avulla toiminnan haitallisia ympäristövaikutuksia pienennetään ja hallitaan. Sertifikaatti kertoo sitoutumisesta jatkuvaan parantamiseen.
Olemme tehneet ympäristötyötä jo pitkään, mitä hyötyä Ekokompassista meille voisi olla?

Sertifikaatin avulla teidän on helppo tehdä ympäristötyönne näkyväksi. Lisäksi saatte ulkopuolisen asiantuntijan käyttöönne ja ajankohtaisen tiedon ympäristötyönne tueksi.
Mitä eroa on ympäristöjärjestelmällä ja ympäristömerkillä?

Ympäristöjärjestelmää käyttävä toimija sitoutuu paitsi järjestelmän kriteereihin myös jatkuvaan parantamiseen. Vuosittainen suunnittelu ja tulosten seuraaminen ovat tärkeässä asemassa. Ympäristöjärjestelmiä ovat esimerkiksi Ekokompassi, Green Office ja ISO 14001 -standardin mukainen ympäristöjärjestelmä.
Ympäristömerkki on osoitus kriteerien täyttymisestä merkin myöntämisen hetkellä. Merkin myöntäjä usein kannustaa jatkuvaan parantamiseen kriteerejä säännöllisesti kiristämällä. Ympäristömerkkejä ovat esimerkiksi Joutsenmerkki, EU-ympäristömerkki ja Green Key.
Mitä eroa on Ekokompassilla, Green Officella ja ISO 14001 –standardin mukaisella ympäristöjärjestelmällä?

Ekokompassi ja Green Office keskittyvät konkreettisiin toimenpiteisiin ja niiden rakentamiseen saa valmiit työkalut. Ekokompassi soveltuu kaikille toimialoille. Green Office soveltuu toimistoille.

ISO 14001 –standardi keskittyy prosessien ja toimintamallien kehittämiseen. Toimija rakentaa itse itselleen järjestelmän standardin mukaisesti.