Ekokompassista tunnistaa ympäristöystävällisen yrityksen – nyt valtakunnallisesti

Viimeaikaiset tutkimukset ja gallupit ovat osoittaneet, että huoli ilmastonmuutoksesta on kova. Ilmastonmuutos ja ympäristöasiat ovat ihmisten mielissä keskeisesti läsnä kulutusvalintoja tehdessä. Moni organisaatio onkin herännyt pohtimaan, kuinka varmistaa oman toiminnan ympäristöystävällisyys ja samalla viestiä omista ympäristöteoistaan asiakkaille ja muille sidosryhmille.

Tähän tarpeeseen vastaa Ekokompassi. Ekokompassi on organisaatioille ja tapahtumille suunnattu ympäristöjärjestelmä, josta saa sertifikaatin. Ekokompassi räätälöidään yhdessä organisaatiolle ja tapahtumalle heidän omien tarpeidensa ja tavoitteidensa mukaisesti. Toimenpiteiden säännöllinen auditointi tukee ympäristötyön jatkuvuutta ja luotettavuutta. Ekokompassi on hinta-laatusuhteeltaan ainutlaatuinen palvelupaketti, joka vahvistaa organisaation kilpailuetua, riskienhallintaa sekä kustannustehokkuutta. Ekokompassi vastaa myös sidosryhmien odotuksiin vastuullisuudesta.

Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän tarjoama lisäarvo on havaittu jo monella toimialalla

Ekokompassi on Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien luoma ympäristöjärjestelmä. Ekokompassi syntyi ajatuksesta, että ympäristösertifikaatin tulee olla selkeä, käytännönläheinen ja saavutettava kaiken kokoisille organisaatioille ja tapahtumille. Ekokompassi perustuu ISO 14001-järjestelmään, mutta se on alkuperäistä järjestelmää helpommin käyttöön otettava myös pienyrityksissä.

Ekokompassi on käytössä jo noin 170 organisaatiolla ja tapahtumalla, kuten esimerkiksi Oulun juhlaviikoilla, Provinssilla ja Seppälän koulukuvat oy:lla.

Ekokompassi laajenee ja vastaa kasvavaan kysyntään ympäri Suomen

Ekokompassin kotipesä löytyy nykyään Suomen luonnonsuojeluliitosta, joka yhtiöitti Ekokompassin. Näin Ekokompassi pystyy vastaamaan jatkuvasti kasvavaan valtakunnalliseen kysyntään ja on saavutettavissa koko Suomessa. Tarkoitus on myös pitää palvelu edelleen edullisena ja tarjota mm. brändiuudistuksen kautta asiakkaille vahvistettua markkinaetua ja saada heidän ympäristötyölleen laajaa näkyvyyttä.

”Saamamme asiakaspalautteen mukaan Ekokompassi on näppärä työkalu, koska se keskittyy nimenomaan konkreettisiin toimenpiteisiin. Ekokompassin voikin sanoa vievän strategiat käytännön tasolle.” tiivistää ohjelmapäällikkö Heidi Salonen.

Yhteystiedot:
Ohjelmapäällikkö Heidi Salonen
heidi.salonen@ekokompassi.qa.web-veistamo.fi
0445512106
www.ekokompassi.qa.web-veistamo.fi